RAZISKANA IN POTRJENA.

• MEDITACIJA Z GARANTIRANIMI UČINKI.

Ali ste se kdaj lotili meditacije, pa se vam je zdelo, da "se nič ne dogaja"? Morda ste se tolažili, da vaša meditacija "deluje na finejših, skritih ravneh, ki so očem nevidne"? In, da je potrebno le biti vztrajen, pa se bo čez več let že nekaj pokazalo?

Pogosto ljudje menijo, da si tisti, ki meditirajo, rezultate preprosto umišljajo. Da torej meditacija nima nikakršnih resničnih pozitivnih učinkov. Če pa že so, so ti posledica sugestije, pričakovanja, umišljanja in placeba.

• KLINIČNO PREVERJENA MEDITACIJA

raziskava meditacijeČe se naučite Transcendentalno meditacijo, te skrbi odpadejo. Od leta 1970 je bilo namreč o Transcendentalni meditaciji opravljenih že preko 350 znanstvenih raziskav.

Te so bile objavljene v uglednih (recenziranih) znanstvenih revijah ter opravljene na preko 250 univerzah, inštitutih in raziskovalnih ustanovah v 33 državah po vsem svetu.

Ameriško ministrstvo za zdravje je v zadnjih 20 letih namenilo že skoraj 30 milijonov USD za raziskave koristnih učinkov Transcendentalne meditacije.

Japonsko ministrstvo za delo pa na podlagi svoje obsežne raziskave, japonskim podjetjem uradno priporoča uvedbo Transcendentalne meditacije med zaposlene.

• NAJBOLJ UČINKOVITA NA ŠTEVILNIH PODROČJIH

Na stotine raziskav kaže na izjemno učinkovitost Transcendentalne meditacije. Njena prednost je, da izboljša prav vsa področja življenja hkrati, ne pa samo nekatera, tako kot večina drugih metod. Še več, primerjalne meta-analize kažejo, da je Transcendentalna meditacija bistveno učinkovitejša od ostalih metod pri:

- doseganju četrtega glavnega stanja zavesti (samadhi)
- razvoju zelo urejenega ter učinkovitega delovanja možganov
- zmanjšanju anksioznosti
- doseganju globokega psiho-fiziološkega počitka
- odpravljanju odvisnosti od alkohola, cigaret in drog
- povečanju kognitivnih sposobnosti
- zmanjšanju povišanega krvnega tlaka
- podaljšanje življenjske dobe (pri starejših osebah)
- odpravljanju post-travmatskega sindroma
- razvoju samo-aktualizacije
- razvoju zdrave in pozitivne osebnostne strukture

• NAJBOLJŠA MEDITACIJA?

meditacijaTranscendentalna meditacija je tako zelo učinkovita, da se z njo ne more primerjati nobena druga metoda. Je lahka za učenje ter prijetna za vadbo.

Če jo redno vsak dan vadite, s tem odpravite bolezni in slabo počutje. Razvijete zdravo, samouresničeno osebnost ter višja, bolj integrirana stanja zavesti. Transcendentalna meditacija je namreč edina metoda, pri kateri so doslej znanstveno ugotovili ter izmerili pojav stanja razsvetljenja (kozmična zavest, nirvikalpa samadhi).

ALI SO TUDI KAKŠNE NEGATIVNE PLATI?

Na spletu lahko najdete različne zavajajoče in neresnične navedbe o Transcendentalni meditaciji. Na zelo zanimivi spletni strani si lahko preberete odgovore na najbolj pogoste kritike, ki jih je deležna Transcendentalna meditacija.