PREDNOSTI

 • Kadarkoli se odločamo za nekaj novega, želimo najprej dobro spoznati lastnosti in prednosti izdelka. Ko se odločamo med različnimi metodami samo-razvoja, je zato dobro vedeti, po čem se tehnika Transcendentalne meditacije odlikuje in razlikuje od ostalih metod.

  Transcendentalna meditacija je:

  meditacijaEDINSTVENA
  Ljudje običajno mislijo, da so vse vrste meditacij bolj ali manj enake. V resnici pa beseda "meditacija" označuje številne izjemno raznolike metode. Transcendentalna meditacija je enkratna in se v svojih načelih ter izvajanju bistveno razlikuje od ostalih vrst meditacij ter tehnik samorazvoja. Ne vsebuje nikakršne koncentracije, kontrole uma ali vizualizacije, zato je lahka za učenje in vadbo: je naravna, nenaporna, osvežujoča in prijetna. Prav tako za vadbo Transcendentalne meditacije ne potrebujemo kakršnegakoli posebnega telesnega položaja, prostora ali okoliščin, zato jo zlahka vadimo kjerkoli, kjer lahko udobno sedimo.

   

  JE LAHKA ZA UČENJE IN VADBO
  Transcendentalne meditacije se vsakdo zlahka nauči. V zadnjih 60 letih se je Transcendentalne meditacije po vsem svetu naučilo že okoli 6 milijonov ljudi vseh starosti in življenjskih prepričanj, v Sloveniji okoli 5.000. V nasprotju z drugimi metodami niso potrebni meseci ali celo leta, da bi jo človek obvladal in imel rezultate. Prav tako ni potrebno spremeniti življenjskih navad, da bi se tehnike naučil in jo vadili.

  JE ČASOVNO UČINKOVITA
  Da bi se naučili Transcendentalno meditacijo in začeli izboljševati vsa področja svojega življenja, ni potrebno nekaj mesecev ali let hoditi na tečaj (oziroma delavnice, seminar, izobraževanje, terapije, svetovanja....) Tehnike Transcendentalne meditacije se naučimo na tečaju sestavljenem iz 6 srečanj (v 3 tednih), vsakič po približno dve uri. Poleg prihranka pri času (in tudi denarju) nam Transcendentalna meditacija zelo hitro da popolno samostojnost in neodvisnost.

  JE STARODAVNA
  Transcendentalna meditacija ni nova iznajdba, temveč prihaja iz starodavne Vedske tradicije znanja. V sedanji generaciji je Mahariši Maheš Jogi predstavnik dolge in starodavne tradicije učiteljev, ki so Transcendentalno meditacijo skozi stoletja ohranjali živo kot del starodavnega Vedskega znanja.
  Zadnja desetletja znanstvenih odkritij so pokazala, da lahko na začetku obetavna iznajdba v daljšem časovnem obdobju pokaže svoje škodljive učinke (atomska energija, plastika, nekateri kemični in farmakološki pripravki…). Zato je katerakoli starodavna metoda, ki se je ohranila skozi dolgo časovno obdobje in je s tem prestala test časa, zagotovo varnejša in primernejša za uporabo kot pa nova nepreverjena znanja.

  JE ZNANSTVENO PREVERJENA
  O Transcendentalni meditaciji je bilo opravljenih več znanstvenih raziskav kot o katerikoli drugi tehniki samorazvoja. Od leta 1969 je bilo na 214 univerzah, institutih ter raziskovalnih ustanovah po vsem svetu opravljenih okoli 600 znanstvenih raziskav o učinkih tehnike Transcendentalne meditacije, od tega več kot 350 v recenziranih znanstvenih revijah. S tako temeljito in obširno raziskanostjo se ne more pohvaliti prav nobena druga metoda, program ali tehnika.

  JE UČINKOVITEJŠA OD OSTALIH METOD
  Odmevna raziskava* je z uporabo sofisticirane statistične tehnike imenovane "meta-analiza", primerjala izsledke 597 znanstvenih raziskav, ki so bile kdajkoli opravljene o različnih vrstah meditacij, metodah sproščanja ipd. Vse te raziskave so vključevale vsega skupaj približno 20.000 poskusnih oseb.
  Meta-analiza vseh raziskav je ugotovila, da je Transcendentalna meditacija bistveno učinkovitejša od ostalih vrst meditacij, metod in tehnik sproščanja na naslednjih področjih:
  1. razvoj samo-aktualizacije
  2. zmanjšanje osebnostne anksioznosti
  3. ustvarjanje globoke fiziološke relaksacije
  4. znižanje previsokega krvnega tlaka
  5. zmanjšanje uporabe alkohola, cigaret in drog

  (* po temeljitem pregledu strokovnega uredniškega odbora je bila raziskava objavljena kot naslovni članek v znanstveni reviji "American Journal of Health Promotion" - maj/junij 1998: "All approaches to preventing and reversing the effects of stress are not the same")

  VSESTRANSKO RAZVIJA OSEBNOST, ZDRAVJE TER UMSKE SPOSOBNOSTI
  V primerjavi z ostalimi programi, ki prav tako težijo k razvoju osebnosti, samozavesti, ustvarjalnosti, inovativnosti, organiziranosti, boljših delovnih navad, izboljšanju zdravja, itd. je program Transcendentalne meditacije edinstven. S tehniko Transcendentalne meditacije namreč hkrati razvijamo zelo različna področja življenja in nam zato ni potrebno uvajati deset različnih programov za deset različnih izboljšav. To pomeni ogromen prihranek pri našem času, energiji in denarju.

  JE PRIZNANA V USTANOVAH
  Številne znanstvene raziskave, opravljene na kar 214 različnih univerzah, institutih in raziskovalnih ustanovah po vsem svetu, kaže na izjemno priznanost Transcendentalne meditacije. V zadnjih 30 letih je bil program Transcendentalne meditacije vpeljan v številne institucije po vsem svetu: v šole, bolnice, policijo, vojsko, letalstvo, v velika in mala podjetja, multinacionalne korporacije, zapore… Nekatere zdravstvene zavarovalnice nudijo 30% popust pri zavarovalnih premijah tistim, ki vadijo Transcendentalno meditacijo, v Veliki Britaniji pa se lahko Transcendentalno meditacijo naučite na zdravniški recept. Učenje tehnike Transcendentalne meditacije pomeni vlaganje časa in sredstev v metodo, ki je na vseh koncih sveta v zadnjih 40 letih že pokazala svojo izjemno učinkovitost, ne pa vlaganje v nekaj novega, nepreizkušenega, neznanega ali eksperimentalnega.

  NE ZAHTEVA SPREMEMBE ŽIVLJENJA ALI PREPRIČANJ
  Transcendentalna meditacija nima zveze z hinduizmom in ne vključuje nikakršnega religioznega čaščenja, filozofije, verovanja ali spremembe v načinu življenja.
  Transcendentalna meditacija je tehnika, ne pa način življenja. S tem, ko se naučite Transcendentalno meditacijo, ne postanete član kakršne koli organizacije, skupine ali religije. Transcendentalna meditacija izvira iz starodavne Vedske tradicije znanja, kjer je bila meditacija praktično sredstvo za poln razvoj človekovih mentalnih, telesnih in čustvenih sposobnosti.

  USTVARJA MIR NA SVETU
  Transcendentalna meditacija je edina metoda, ki znanstveno dokazano zmanjšuje negativnosti v družbi in ustvarja mir na svetu.
  S tem, ko vadite Transcendentalno meditacijo, dokazano izboljšujete tako svoje lastno življenje kot tudi družbo kot celote. S tem prispevate majhen, a zelo pomemben kamenček v mozaik ustvarjanja svetovnega miru in boljše družbe. Hkrati pa gre del prihodka od tečaja Transcendentalne meditacije za financiranje projekta za ustvarjanje miru na svetu, ki ga organizira mednarodna organizacija za Tehniko Transcendentalne meditacije.

  POUČUJEJO JO SAMO USPOSOBLJENI UČITELJI
  Transcendentalno meditacijo lahko poučujejo samo tisti, ki so opravili intenzivno in temeljito šolanje na Maharishi Vedic University v tujini. To zagotavlja visoko raven podajanja znanja, hkrati pa je sam tečaj tehnike Transcendentalne meditacije standardiziran in je po vsem svetu enak.

  TM JE NAJBOLJŠA MOŽNA NALOŽBA
  Ko se odločamo med različnimi vrstami meditacij ali programov je vsekakor bolje plačati nekaj več in se naučiti starodavne ter znanstveno preverjene metode, ki jo poučujejo le strokovno usposobljeni učitelji, kot pa prihraniti nekaj denarja in se naučiti nečesa kar je sicer poceni, a ni znanstveno preverjeno, učinkovito in tako prijetno za vadbo kot je Transcendentalna meditacija. Ko se odločamo kam vložiti naš čas in denar je Transcendentalna meditacija vsekakor najboljša izbira, saj nudi vrhunsko kakovost, preverjenost in strokovnost. Izkušnje kažejo, da se vloženi čas in denar mnogokratno povrneta kot boljše zdravje in počutje, večja učinkovitost, jasnejši um in večje zadovoljstvo v življenju. To pa so dobrine, ki so resnično neprecenljive. Ne more jih nadomestiti nobena stvar, niti jih ne odtehta noben denar.

  Transcendentalna meditacija je zelo prijetna in zelo učinkovita meditacija! Če se jo želite naučiti, izpolnite kratko prijavnico. << kliknite sem